علمی جالب وعجیب

مطالب علمی جدید با محتوای جالب

علمی جالب وعجیب

مطالب علمی جدید با محتوای جالب

علمی جالب وعجیب

آخرین نظرات

۳ مطلب در تیر ۱۳۹۶ ثبت شده است

Related image

گروه تحقیقاتی از مرکز زیست‌شناسی مولکولی و سلولی در حیدرآباد هند نشان دادند که داروی ضدقارچ با استفاده از این نانوذرات وارد محیط چشم شده و التهاب را کاهش می‌دهد. این سامانه دارویی روی موش‌های آزمایشگاهی و انسان مورد آزمایش قرار گرفته است.
کراتیت یک بیماری‌ چشم است که در آن قرنیه دچار آسیب شده و ممکن است فرد را گرفتار مشکل بینایی کند.
این نانوذرات برای درمان کراتیت مورد آزمایش قرار گرفته است. در حدود 30 درصد از بیماران دچار کراتیت، در نهایت دچار نابینایی می‌شوند. دلیل این امر پروتئاز تولید شده توسط پاتوژن است که موجب آسیب به قرنیه چشم می‌شود. این نانوذرات رساندن دارو به قرنیه را بهبود داده و می‌تواند اثربخشی آن را افزایش دهد؛ همچنین قادر است التهاب چشم را مدیریت کرده و آن را بهبود دهد.
براساس گزارش‌های محققان، درمان کراتیت بسیار چالش برانگیز است؛ چرا که هم عفونت و هم التهاب باید درمان شود. 
چالش دیگر، حفظ سطح دوز مناسب دارو در سطح قرنیه است؛ چرا که اشک چشم و پلک‌زدن موجب شسته شدن دارو از سطح چشم می‌شود. در روش جدید، محققان از نوعی آنتی‌بادی استفاده کردند که روی سطح نانوذرات قرار می‌گیرد و قادر به اتصال به قرنیه است. با اتصال نانوذرات به سطح قرنیه، ماندگاری آن در چشم افزایش یافته و رهاسازی دارو با کارایی بالاتری انجام می‌شود. پروتئاز تولید شده توسط قارچ موجب از بین رفتن نانوذرات ژلاتینی شده و دارو رهاسازی می‌شود. همین تأثیر پروتئاز روی نانوذرات نیز می‌تواند موجب کاهش آسیب به قرنیه شود.

Image result for ‫نانوذرات حاوی آنتی‌بادی برای رهاسازی دارو به سطح قرنیه‬‎

۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۹ تیر ۹۶ ، ۱۲:۴۳
حسین درتومی

Image result for ‫تولید آب شیرین با استفاده از انرژی خورشید و فناوری نانو‬‎

حققان به منظور بهبود کارآیی فرآیند، انرژی خورشید را در سیستمی موسوم به تقطیرغشایی با نانوفوتونیک فعال (NESMD) مورد استفاده قرار می‌دهند. در این شیوه نانوذرات سیاه رنگ کربن درون غشاء تعبیه می‌شوند. این نانوذرات موجب جذب 80 درصد از انرژی خورشید و در نتیجه گرمایش غشاء می‌شوند تا آب شور با سرعت بیشتری تبخیر شود و انرژی خارجی موردنیاز سیستم کاهش یابد.
این سیستم در ابعاد بسیار کوچک و صرفا برای آزمایش صحت عملکرد ایده محققان طراحی و ساخته شده است. اما محققان نمونه دیگری را با ابعاد 70 در 25 سانتیمتر ساختند و به این نتیجه رسیدند که فناوری آن‌ها در مقیاس بزرگ‌تر هم به خوبی عمل می‌کند و حتی استفاده از نور متمرکز خورشید موجب افزایش بیشتر کارآیی سیستم می‌شود.
در واقع هنگامی که از یک عدسی برای متمرکز کردن نور خورشید به میزان 25 برابر استفاده شد، توان دریافتی به 17.55 کیلووات در هر متر مربع رسید و حجم آب شیرین تولید شده به حدود 6 لیتر در متر مربع در ساعت رسید. 
در حال حاضر گروه‌هایی از محققان در دانشگاه MIT، شرکت IBM و استارتاپ‌هایی مانند Desolenator در تلاشند تا ابزارهایی را برای تولید آب شیرین بسازند. اما سیستم دانشگاه رایس ماجولار و نسبتا قابل حمل است و در مناطقی که به الکتریسیته دسترسی ندارند، قابل استفاده است. 

Related image

آب شیرین کن خورشیدی
۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۹ تیر ۹۶ ، ۱۲:۳۸
حسین درتومی

محققان موفق به ساخت آزمایشگاه روی تراشه‌ای شدند که قادر است زیست‌نشانگرهای بیماری را به سرعت شناسایی کند. ابعاد این تراشه به قدری کوچک است که می‌توان آن را در ادوات قابل پوشیدن مورد استفاده قرار داد.

راهبرد جدیدی با استفاده از آزمایشگاه روی تراشه دردانشگاه راتگرز ارائه شده‌است که از آن می‌توان برای رصد وضعیت سلامت استفاده کرد. این سامانه به قدری کوچک است که می‌توان آن را همانند یک ساعت مچی مورد استفاده قرار داد.
این روش که شکلی از زیست‌آرایه است می‌تواند برای رصد مستمر عرق یا خون استفاده شود. در زیست‌آرایه‌ها معمولا از اتصال یک ماده قابل رهگیری به ماده مورد نظر استفاده می‌شود تا درصورت وجود ترکیب مورد نظر و برهمکنش آن، حضور آن شناسایی می‌شود.
نتایج این پروژه در نشریه Lab on Chip به چاپ رسیده است.
مهدی جوانمهر و همکارانش در این مقاله نشان دادند که چگونه میکروذرات را به زیست‌نشان‌گرهایی نظیر آنتی‌ژن ویژه پروستات (PSA) متصل می‌کنند. این ساختار همانند یک بارکد عمل می‌کند و با استفاده از تجهیزات الکترونیک کوچک قابل شناسایی است. 
در حال حاضر این زیست‌نشانگرها با استفاده از تجهیزات بزرگ شناسایی می‌شوند اما این فناوری می‌تواند این فرآیند را سریع و با استفاده از ادوات پوشیدنی قابل حمل امکان‌پذیر کند.
در این روش از میکروخازن قابل تنظیم استفاده شده که روی سطح کره‌های پلی‌استایرنی قرار گرفته است. این کره‌ها با استفاده از فلز پوشیده شده که یک لایه اکسیدی نیز روی آن قرار دارد. تغییر ضخامت پوشش موجب تغییر خواص الکتریکی لایه اکسیدی و مساحت سطحی کره می‌شود.
با استفاده از آرایه زیستی می‌توان زیست‌نشانگرهای مختلف را در یک نمونه شناسایی کرد. این موضوع مهم است چرا که در برخی بیماری‌ها شناسایی چند نشانگر برای تشخیص بیماری مورد نیاز است.
این گروه نشان دادند که با این روش می‌توان با دقت 95 درصد زیست‌نشانگرها را شناسایی کرد که در حال حاضر این فناوری به‌گونه‌ای در حال توسعه است که دقت به 100 درصد برسد.
محققان پیش‌بینی می‌کنند که این فناوری تا 2 سال آینده به‌صورت تجاری به بازار عرضه شود.

۰ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۹ تیر ۹۶ ، ۱۲:۱۰
حسین درتومی