علمی جالب وعجیب

مطالب علمی جدید با محتوای جالب

علمی جالب وعجیب

مطالب علمی جدید با محتوای جالب

علمی جالب وعجیب

آخرین نظرات

۲ مطلب در مهر ۱۳۹۶ ثبت شده است

 

فناوری‌نانو با داشتن خواص فیزیکی نظیر رسانایی الکتریکی و واکنش‌های شیمیایی می‌تواند به توسعه ادواتی منجر گردد که عملکرد آنها را تحت‌‌تاثیر قرار دهد. در صورتی که ما بتوانیم این فناوری را ارتقا دهیم، این فرصت را خواهیم داشت تا نه تنها حوزه الکترونیک بلکه بسیاری از حوزه‌های زندگی مدرن کنونی را تغییر دهیم.
5 راهکار فناوری‌نانو برای تامین امنیت آینده عبارتند از: 
1. پزشک‌هایی در درون بدن
فناوری پوشیدنی متناسب به این معنی است که ما قادریم سلامتی خود را با استفاده از دستگاه‌هایی خاص بررسی کنیم. این دستگاه‌ها اغلب نمونه خال‌های الکترونیکی هستند که می‌توانند علائم حیاتی ما را حس کنند. اما با کوچک‌سازی این فناوری ما می‌توانیم با جایگزینی و یا تزریق حسگرهای کوچک در داخل بدن، سلامتی خود را پایش نماییم.
2. حسگرها
با اتکا بر نانومواد و تکنیک‌های ساختی که به تازگی اختراع شده‌اند، امکان افزایش کارایی انرژی و کوچک‌‌تر و کامل‌تر شدن این حسگرها فراهم شده است. برای مثال در حال حاضر امکان چاپ حسگرهایی با ویژگی‌های بسیار خوب در رُل‌های منعطف پلاستیک‌ها و با هزینه پایین فراهم شده است. 
3. ساختارهای خودترمیم ‌شونده
وقتی شکاف‌ها ظاهر شوند در این صورت نقش فناوری‌نانو پررنگ‌تر می‌شود. تغییر ساختار مواد در مقیاس نانو، با ایجاد ساختی که قادر به دفع آب می‌باشد، خواص منحصر به ‌فردی را در آنها ایجاد می‌کند. در آینده، پوشش‌ها یا افزودنی‌های فناوری‌نانو این امکان را فراهم می‌سازند تا زمانی که مواد آسیب دیده یا پوسیده شدند، ترمیم شوند. 
4. امکان ساخت داده‌های بزرگ
تمامی این حسگرها نسبت به گذشته اطلاعات بیشتری را تولید می‌کنند. به همین دلیل ما به فناوری نیاز داریم تا بتوانیم آنها را پردازش کنیم. در این راستا، فناوری‌نانو امکان ساخت حافظه‌های فوق‌العاده فشرده که ذخیره کردن گنجینه داده‌ها را ممکن می‌سازند، فراهم می‌کند. 
5. مقابله با تغییرات آب و هوایی 
مقابله با تغییرات آب و هوایی به این معنی است که ما به راه های جدیدی برای تولید و مصرف برق نیاز داریم که در حال حاضر فناوری‌نانو نقش مهمی در این زمینه ایفا می‌کند. فناوری‌نانو به ساخت باتری‌های با امکان ذخیره انرژی بیشتر برای خودروها کمک کرده و این امکان را فراهم می‌سازد تا صفحات خورشیدی نور بیشتری را به برق تبدیل کنند. ترفند مشترک در هر کدام از کاربردهای فوق، استفاده از نانوساختارها یا نانومواد (مثلا نانوسیم‌ها یا نانولوله‌های کربنی) است که یک سطح صاف را به یک سطح سه بعدی با سطح بسیار بیشتر تبدیل می‌کند. 
۱ نظر موافقین ۱ مخالفین ۰ ۰۵ مهر ۹۶ ، ۱۲:۴۹
حسین درتومی

 

Related image

 

گرافن ماده‌ای است که به دلیل هدایت الکتریکی بالا می‌تواند رفتاری مانند فلز داشته باشد. به همین دلیل محققان به دنبال استفاده از آن در تولید محصولاتی نظیر آنتن هستند.
اخیراً محققان مؤسسه ملی CNR-ISOF در ایتالیا که عضو برنامه پرچم‌داری گرافن هستند، موفق به ساخت آنتن مخابراتی میدان نزدیک (NFC) مبتنی بر گرافن شدند. این آنتن جدید برخلاف آنتن‌های NFC رایج، انعطاف‌پذیر بوده و از دوام بالایی برخوردار است.
این آنتن‌های NFS ابزار مناسبی برای انتقال اطلاعات هستند. هر کجا که شما نیاز به یک مسیر ساده برای انتقال اطلاعات میان دو دستگاه که در فاصله کمی از هم قرار گرفته‌اند داشته باشید، این آنتن‌ها می‌توانند کارگشا باشند. این آنتن‌ها در کارت‌های امنیتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.
وینسنزو پارمو از محققان CNR می‌گوید: «یکی از اهداف فناوری مدرن، جایگزین کردن مواد سبک، ارزان، کم مصرف و بازیافت پذیر به جای فلزات است. گرافن به دلیل خواص عالی و منحصر به فردی که دارد، می‌تواند برای تولید آنتن‌های NFC انعطاف‌پذیر مورد استفاده قرار گیرد.»
نکته جالب توجه در این فناوری آن است شرکت‌های بزرگ صنعت الکترونیک نظیر STMicroelectronics و نوکیا برای توسعه این فناوری همکاری داشته‌اند. به نظر می‌رسد که گرافن به عنوان ماده مورد علاقه شرکت نوکیا باشد و این شرکت به دنبال استفاده از آن در ساخت نمایشگرهای انعطاف‌پذیر و تلفن‌های ضدآب است.
این که آیا تمام شرکت‌ها و مراکز دخیل در توسعه این فناوری به دنبال ساخت محصولی با این دستاورد هستند یا نه، هنوز مشخص نیست.
Related image
خبرهایی منتشر شده که نشان می‌دهد این شرکت‌ها به دنبال شرکای صنعتی بیشتری برای توسعه این فناوری هستند. پالرمو می‌گوید: «ما در نمایشگاه کامپوزیت اروپا 2016 به دنبال یافتن شریک صنعتی جدید برای توسعه آنتن‌های NFC مبتنی بر گرافن در مقیاس انبوه بودیم.»
هرچند هنوز اظهار نظری درباره هزینه تولید این آنتن‌ها نشده است، اما به نظر می‌رسد که تولید آنتن‌های گرافنی از همتایان فلزی خود بیشتر است. این که تولید انبوه این آنتن‌ها می‌تواند موجب کاهش قیمت و رقابت‌پذیرتر شدن ‌آن‌ها شود، می‌تواند نقطه عطفی در توسعه این فناوری باشد. 
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ مهر ۹۶ ، ۱۲:۴۸
حسین درتومی